به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، علی مظفری رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق در نشست خبری خود اصلیترین مشکل در بُعد خانواده که به امر طلاق میانجامد را نبود یک متولی در کشور دانست و گفت: متأسفانه در کشور ما هیچ نهادی برای خانواده تشکیل نشده است و آنهایی که داعیه خانواده را دارند تا به حال به این موضوع به صورت کارشناسی نپرداختهاند.
وی در پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی گفت: توصیه میکنیم تا نام وزارت ورزش و جوانان به وزارت ورزش و خانواده تغییر پیدا کند تا متولی خانواده در کشور مشخص شود.
وی در ادامه با اشاره به نقش آموزش در کشور ما پیرامون امر ازدواج گفت: تا به حال کسی به جوانان ما آموزشهای لازم را در مورد ازدواج را نداده است به طور مثال هنوز یک الگو برای جهیزیه مطلوب تهیه نشده است تا جوانان ما عرف جهیزیه را بدانند.
مظفری عمده دلایل طلاق در جامعه را مسائل اقتصادی، اعتقادی و فرهنگی و اجتماعی عنوان کرد و گفت: جوانان ما باید قبل از ازدواج تحت نظارت خانواده و مطابق شرع با هم ارتباط بیشتری داشته باشند تا همدیگر را خوب بشناسند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از تفکیک جنسیتی در دانشگاهها گفت: متأسفانه ما تا لحظه ازدواج دختر و پسر را جدا از هم نگه میداریم و این سبب شده است که جوانان ما نحوه رفتار با جنس مخالف خود را بلد نباشند.
نایب رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق با بیان اینکه 92 درصد طلاقها در 7 تا 8 سال اول زندگی زوجین صورت میگیرد گفت: دلیل این امر مَچ نشدن زن و شوهر با یکدیگر به خاطر تفاوتهایشان است.
وی با انتقاد نسبت به نبود معاونت خانواده در وزارتخانههای کشور گفت: به عقیده من یکی از عاملان افزایش طلاق روانشناسان هستند چون به محض مراجعه زوجین به آنها میگویند شما به درد هم نمیخورید و باید طلاق بگیرید.
مظفری نسبت به سند کنونی ازدواج نیز انتقاد کرد و گفت: متأسفانه سند کنونی پر شده از شرایط طلاق که خودش بدآموزی دارد برای چه حکایتی از سعدی در تعریف و تمجید از ازدواج در این سند ذکر نشده است.
نایب رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق کتاب رهبری در مورد روابط زن و مرد را کتاب بسیار خوبی عنوان کرد که زوجین حتماً باید به مطالعه آن بپردازند.
وی با اشاره به وجود نرمافزار جامعی که علل طلاق را ثبت میکند گفت: با توجه به آمار این نرمافزار در 6 ماهه اول امسال دلایل طلاق عبارت بودند از نبودن تناسب میان دختر و پسر و خانوادهها، تفاوتهای اعتقادی، رعایت نکردن مسائل شرعی از سوی یکی از زوجین، عدم شناخت کافی از یکدیگر و مشکلات زناشویی.
وی با اشاره به مسئله ازدواج موقت در کشور گفت: هم اکنون به ازای هر 10 ازدواج رسمی 2 ازدواج موقت در کشور به ثبت میرسد در حالی که آمار ازدواج در 6 ماهه اول در کشور 390 هزار و 109 مورد ازدواج رسمی در کشور بوده است.
مظفری همچنین از ثبت 70 هزار و 323 مورد طلاق در کشور طی 6 ماه نخست سال خبر داد و گفت: مطابق این آمار به طور میانگین ساعتی 2 طلاق در کشور به ثبت میرسد.
وی همچنین تأکید کرد: ثبت طلاق در کشور نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16 درصد رشد داشته است در حالی که ازدواج تنها 4 درصد رشد داشته است.
نایب رئیس کانون سردفتران ازدواج و طلاق استانهای تهران، کردستان، فارس و اصفهان را 4 استانی عنوان کرد که در ثبت طلاق پیشتازند و ادامه داد: استانهای کهکلیویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان از این نظر استانهای آخر به شمار میروند.