روانشناسان و مشاوران خانواده معتقدند باید میان زن و مرد ، یک فاصله سنی منطقی وجود داشته باشد
به گزارش ” شبکه اطلاع رسانی اینترنتی پوتیا ” ، روانشناسان و مشاوران خانواده معتقدند باید میان زن و مرد، یک فاصله سنی منطقی وجود داشته باشد. آمارهای ثبت احوال نیز البته تا حدی این انگاره را تائید می کند. یعنی این که مردم هم در حالت عادی به این توصیه معتقدند؛ طبق آمار بیشترین ازدواج در ایران میان پسران ۲۰ تا ۲۴ سال با دختران ۱۵ تا ۱۹ سال صورت می گیرد.
البته در میان دختران، افراد ۲۰ تا ۲۴ سال بیشترین گروه از همسران را تشکیل می دهند.ولی با این حال تعداد ازدواج هایی که از نظر سنی عجیب و غریب است نیز کم نیست. بیایید نگاهی به بخشی از این اعداد و ارقام بیندازیم:
◄ ازدواج ۴۰ هزار دختر زیر ۱۵ سال نخستین مورد تعجب آور است. هر چند که این موضوع در کشور ما دور از ذهن نیست، اما کم نیستند کارشناسانی که به مواردی چون محرومیت این افراد از تحصیل، خطر بارداری زودهنگام و نیز عدم یادگیری مهارت های زندگی اشاره می کنند مخصوصا این که بدانیم ۷۰۰۰ نفر از این تعداد با پسران زیر ۲۰ سال ازدواج می کنند.
◄ نکته جالب و شگفت دیگر، ازدواج ۳۴۴۰ زوج و ۲۹۲ زوجه ۷۵ سال و بیشتر است. کسانی که چند سالی بیش از متوسط امید به زندگی ایرانیان عمر دارند، اما سر پیری هوس معرکه گیری کردند و احتمالا برای بار دوم یا چندم پای سفره عقد نشستند.
نکته شگفت انگیزتر این که ۳ نفر از مردان بالای ۷۵ سال با دختران کمتر از ۱۵ سال و ۱۶ نفر با دختران کمتر از ۲۰ سال ازدواج کرده اند. از آن طرف هم ۴ بانوی بیش از ۷۵ سال با پسران کمتر از ۲۰ سال ازدواج کرده اند. عروس، کودتای ۲۸ مرداد ۳۲ را به یاد دارد ولی داماد تصویری از جنگ تحمیلی هشت ساله عراق علیه ایران هم ندارد.
◄نکته جالب تر دیگر این است که ۱۶۸ نفر از این افراد با کسانی ازدواج کرده اند که در گروه سنی همسان یعنی ۷۵ سال و بیشتر هستند.
◄ نکته جالب دیگر، تعداد افرادی است که با سن نامشخص به محضر اسناد رسمی رفته اند. آمارها نشان می دهد ۲۵۴ خانم و ۲۶۱ آقا بدونسن معین ازدواج کرده اند. این افراد کسانی هستند که هنوز سند سجلی معتبر ندارند و شگفت انگیز تعداد این افراد است که بدون سند هویتی در جامعه زندگی می کنند.
اگر چه در ابتدای ازدواج برای زوجین مشکلاتی به وجود نمیآید، اما به مرور زمان و پس از دورههای رمانتیک اول ازدواج افراد در صورت ناپختگی و فاصله سنی زیاد با مشکلات زیادی روبه رو میشوند.
احتمال ایجاد مشکل برای یک زوج ۲۰ ساله و ۳۶ ساله نسبت به یک زوج ۴۰ ساله و ۵۶ بیشتر است زیرا زوج دوم تجربیات بیشتری در طول زندگی کسب کردهاند و شباهت بیشتری به یکدیگر دارند. دختری که در دهه سوم زندگی قرار دارد و با مردی در دهه چهارم ازدواج میکند تجارب لازم برای یک زندگی مشترک را کسب نکرده است، مسلما تفاوتهای سنی بالا در بین زن و شوهر که یکی از آنها در دهههای سنی پایین است مخاطرات بیشتری به همراه دارد؛ زیرا تحمل بیتجربگیها و خامیهای اشتباهات همسر موجب احساس نارضایتی و تحتالشعاع قرار گرفتن آرامش میشود.
ازدواج بدین معناست که زن و شوهر در کنار هم و مکمل همدیگر باشند، زمانی که فاصله سنی مناسبی بین زوجین رعایت نمیشود ازدواج معنای اصلی خود را از دست میدهد و شبیه نقش والد و فرزندی میشود و فرد بزرگتر مسلما تجربه بیشتری دارد و ممکن است شروع به پند و اندرز دادن و امر و نهی کردن همسر خود کند. تجربه بالاتر و رویارویی با مسایل و مشکلات بیشتر در طول زندگی موجب میشود فرد به همسرش به عنوان یک همسر نگاه نکند و با او مانند یک کودک رفتار کند و از دیدگاه روانشناسان ازدواج در دام ارتباط والد و کودکی بیفتد.
وقتی که فاصله سنی بین زن و شوهر زیاد باشد، هر یک در دوره ای از زندگانی به سر می برند که به لحاظ قوت و توان با همسر خود تفاوت های عمده دارند. مثلاً زنی که هفده سال دارد، در دوران جوانی به سر می برد و همسر او که در ۳۵ سالگی است، به مرز میان سالی نزدیک شده است. یکی غالباً فعال است و دیگری زودتر خسته و در اوقاتی منفعل می شود، گاه این خستگی و انفعال از طرف همسر جوان به خوبی مورد تجزیه و تحلیل قرار نمی گیرد و به حساب کم کاری گذاشته می شود، یا به عنوان شانه خالی کردن از زیر بار مسئولیت مطرح می گردد، و وقتی که با این عنوان طرح می نماید، طبیعی است که طرف مقابل احساس ناراحتی می کند و ممکن است این امر عاملی برای برانگیختگی او شود و در نتیجه محیط امن خانه تبدیل به فضایی نا امن و غیر قابل تحمل شود. در حالی که مرد قصد شانه خالی کردن از مسئولیت را ندارد ولی از طرف همسرش متهم به تنبلی و بی مسئولیتی می شود و از آنجا که در چنین مواردی مرد تنبلی را نمی پذیرد، مجادلاتی در می گیرد.
بنابراین در امر ازدواج توصیه شده است که همسری انتخاب کنیم که اختلاف سنی معقول و منطقی با او داشته باشیم.