به گزارش کرنا، احمد حجتآبادی صبح امروز در جمع خبرنگاران گفت: 60 درصد از کشتهشدگان حوادث رانندگی در راههای برونشهری، در صحنهی تصادف جان خود را از دست دادهاند و 40 درصد در مسیر بیمارستان و بیمارستانها فوت کردهاند.
وی با بیان اینکه سال گذشته 17 درصد معادل 142 نفر کاهش کشته در جادههای برونشهری استان داشتهایم که آمار خوبی در کشور بوده است؛ تاکید کرد: باید روال کاهش تصادفات و تلفات جانی ادامه پیدا کند.
حجتآبادی با اشاره به اینکه استان کرمان به دلیل طول راهها، حمل و نقل بار و مسافر و همچنین قرار گرفتن در مسیر ترانزیت کالا از بنادر کشور، از جایگاه ویژه ای برخوردار است، گفت: وجود مزیتهای کشاورزی و معدنی در این استان موجب میشود در تمام ایام سال با حجم ترافیک مواجه باشیم.
وی با اشاره به اینکه استان کرمان 25 هزار کیلومتر راه دارد و 11 درصد خاک کشور را تشکیل میدهد، گفت: استان پهناور کرمان 2034 راه اصلی و 21 هزار و 689 راه فرعی دارد.
رییس پلیس راه استان دلیل واژگونی خوردوها را ناشی از خستگی رانندگان دانست و گفت: طولانی بودن راهها و نبود جاذبهها و مکانهای استراحت بینراهی باعث خستگی رانندگان میشود.
وی خاطرنشان کرد: استقرار استان کرمان در مسیر واردات و صادرات کالاها موجب شده که بیشترین حمل و نقل کالا را داشته باشیم.
وی اظهار داشت: تردد بسیار زیاد تانکرهای حامل سوخت به خاطر ضرورت جابهجایی بیش از 20 میلیون لیتر سوخت در استان کرمان و استقرار شهرکهای صنعتی و کارخانجات نیز باعث زیاد شدن حجم ترافیک شده است.
حجتآبادی با بیان اینکه در حال حاضر 19 دستگاه دوربین ثابت سرعتسنج در جادههای استان نصب شده است، گفت: این دوربینها 270 کیلومتر از جادههای استان کرمان را پوشش میدهند.
وی اختصاص و نصب دوربینهای ثابت سرعتسنج از طریق اداره کل حمل و نقل و پایانههای استان را از ضروریات دانست.
حجتآبادی با بیان اینکه منشا بسیاری از حوادث رانندگی، سرعتهای بالاست که باید از آن جلوگیری کرد، گفت: تسریع در دو بانده کردن راههای استان کرمان و راهاندازی مجتمعهای اقامتی و تفریحی بینراهی نیز یک ضرورت به شمار میرود.
وی یادآور شد: در حال حاضر عمدهی حوادث به راههای فرعی و روستایی کشیده شده است.
رییس پلیس راه استان خاطرنشان کرد: در دو ماه اخیر 54 درصد تصادفاتی که در محورهای برونشهری استان رخ داده، به دلیل واژگونی خودروها بوده است.
وی با تاکید بر نهادینه کردن فرهنگ ترافیک در جامعه به ویژه از سنین کودکی، گفت: همکاری دهیاران، راهداران و نهادهای فرهنگی مانند آموزش و پرورش در نهادینه کردن فرهنگ ترافیک بسیار تاثیرگذار است.
حجتآبادی تصریح کرد: آموزش فرهنگ ترافیک در مدارس حاشیهی راهها، اختصاص پایگاههای اورژانس و امداد و نجات در راههای فرعی و اصلاح نقاط حادثهخیز راهها از جمله ضرورتهای حوزهی ترافیکی در راههای برونشهری به شمار میرود.
وی تعداد کشتهشدگان ناشی از حوادث رانندگی جادهای در استان در سال 1385 را 1240 نفر دانست و گفت: در سال گذشته این رقم با 556 نفر کشتهی کمتر به 684 کشته رسیده است، که با وجود افزایش تولید خودرو و افزایش حجم راههای استان، میزان کشتهشدگان ناشی از تصادفات جادهای کاهش داشته است، ضمن اینکه باید تلاش شود که روند کاهش تلفات همچنان ادامه پیدا کند.
رییس پلیس راه استان با بیان اینکه در دو ماههی ابتدای سالجاری 334 فقره تصادف جرحی و فوتی در استان کرمان اتفاق افتاده است، گفت: از این تعداد 90 فقره منجر به فوت 117 نفر شده است، همچنین طی این تصادفات 468 نفر مجروح شدهاند.
حجتآبادی با اشاره به اینکه 186 فقره از تصادفات دو ماههی اخیر به دلیل واژگونی بوده است، گفت: 123 فقره از این تصادفات به دلیل برخورد دو یا چند وسیلهی نقلیه با یکدیگر اتفاق افتاده است.
حجتآبادی خاطرنشان کرد: 182 فقره از تصادفات در راههای اصلی و 160 فقره در راههای فرعی و روستایی اتفاق افتاده است.
وی با بیان اینکه موتورسیکلتها در 24 درصد تصادفات نقش داشتهاند، گفت: 18 نفر در اثر تصادف با موتورسیکلت فوت کرده و 95 نفر مجروح شدهاند.
وی بیشترین زمان وقوع تصادفات را در ساعات 16 تا 24 دانست و گفت: 46 درصد تصادفات در این ساعتها رخ داده است و 38 درصد از ساعت 8 صبح تا 16 و 16 درصد از 24 تا 8 صبح بوده است.
رییس پلیس راه استان تصریح کرد: در 41 درصد تصادفات عدم توجه به جلو، در 23 درصد تخطی از سرعت مطمئنه و در 11 درصد از تصادفات عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه بیشترین دلایل وقوع تصادفات بوده است.
وی بیان کرد: 71 درصد از کشتهشدگان حوادث رانندگی در محورهای برونشهری استان کرمان، مرد و 21 درصد زن بودهاند.
حجتآبادی ادامه داد: خودروهای سواری در 63 درصد، وانتها در 16 درصد، موتورسیکلتها در 10 درصد، کامیونها در 8 درصد و اتوبوسها در 3 درصد تصادفات نقش داشتهاند.
وی در خصوص تصادفات در محورهای برونشهری نیز، گفت: بیشترین حوادث رانندگی در محور «بم ـ کرمان» با وقوع 15 فقره تصادف بوده است و محورهای «انار ـ رفسنجان»، «ماهان ـ بم»، «شهربابک ـ انار»، «هفت باغ»، «سیرجان ـ کرمان»، «بافت ـ ارزوئیه»، «کرمان ـ چترود»، «راور ـ کرمان » و «کرمان ـ باغین» به ترتیب در رتبههای بعدی از نظر تعداد وقوع تصادفات قرار دارند.
وی با بیان اینکه تست الکل رانندگان در محورهای برونشهری با جدیت بیشتری دنبال میشود، گفت: افرادی که ضمن استفاده از مشروبات الکلی، اقدام به رانندگی کنند، ضمن جریمه و معرفی به دستگاه قضایی، برخورد های قانونی لازم با آنها صورت میگیرد.
حجتآبادی اظهار کرد: به منظور ارتقای امنیت ترافیکی و افزایش مشارکت عمومی مردم در کنترل حوادث رانندگی، سامانهی پیامکی در پلیس راه کشور راهاندازی شده است که با استفاده از آن، کنترل وسایل نقلیهی مسافربری بینراهی توسط مسافران این وسایل انجام میشود و برخورد قانونی از سوی پاسگاه مربوط انجام خواهد شد.
- hejiniwp
- 10 خرداد 1393
- 12:47 ق.ظ
- اخبار